اهمیت نماز

آیت‌‌الله مصباح یزدی گفتند در فرانسه، پرفسور مسلمانی را دیدم . از او پرسیدم چگونه به اسلام اعتقاد پیدا کردید؟ او گفت از یکی از جاده‌های کشور الجزایر عبور می‌کردم. کنار جاده شخصی را دیدم که خم و راست می‌شد. ماشین را متوقف کردم و از او پرسیدم این چه کاری است که می‌کنی؟
گفت: من فردی مسلمانم. این یکی از فرائض دین اسلام است که من انجام می‌دهم. گفتم: در این بیابان و آن هم تک وتنها چه مفهومی دارد؟
گفت: خدا همه جا هست.این جرقه‌ای بود که مرا وادار کرد نسبت به دین اسلام تحقیقات مبسوطی انجام بدهم و لطف خداوند هم شامل حال من شود و مسلمان شوم.

مطالعه با تمام وجود


از مرحوم علامه محمدتقی جعفری شنیدم که فرمود: در نجف اشرف مشغول به مطالعه بودم. فتیله چراغ نفتی در حین مطالعه بالا آمده و دود زده بود. دود همه اتاق را گرفت و به خارج از اتاق سرایت کرد. طلبه‌های دیگر این منظره را دیده و برای خاموش کردن آتش‌سوزی احتمالی به اتاقم هجوم آوردند. در را باز کردند و مرا مشغول مطالعه دیدند. وقتی از اتاق بیرون آمدم تازه فهمیدم چه خبر شده؟ ولی چون غرق مطالعه بودم چیزی متوجه نشدم.


وقت شناسی


وقتی حضرت امام خمینی(ره) را به ترکیه تبعید کردند چون می‌ترسیدند درهواپیما دست به افشاگری بزنند، ایشان را سوار هواپیمای لجستیک کردند. امام هم از فرصت استفاده کافی برد و باب صحبت را با خلبان باز کرد. وقتی به ترکیه رسیدند، امام را در اتاقی محبوس کردند. حتی اجازه نمی‌دادند ایشان پرده اتاق را کنار زده و از نورآفتاب استفاده کنند. نگهبانی را هم بر ایشان گماردند. امام، از این فرصت هم بهره کافی را برد و باب گفت‌وگو را با آن نگهبان ترک زبان باز کرد.
عجیب این نکته است که امام درهمان اتاق تاریک و درطول یک‌سال دو جلد تحریرالوسیله را نوشت.


اعتبار خواندن


یکی از استادان حوزه‌علمیه قم می‌گفت: به طلبه‌ای گفتم: دیروز کجا بودی؟ که در جلسه درس حضور نداشتی؟ گفت: کار داشتم. پاسخ دادم: پس تو هر وقتی که کار نداری پی تحصیل و کلاس می‌آیی؟!


نظم


در زمان رژیم گذشته قرار ملاقاتی با شهید بهشتی گذاشتم و به خاطر آن‌که بتوانم بیش از زمان ملاقاتم با او صحبت کنم ده دقیقه زودتر سر قرار حاضر شدم. ایشان تا مرا دید فرمود: قرار من با شما در ساعت 4 بود الان ده دقیقه به چهار است. شما تشریف داشته باشید، من ده دقیقه دیگر برمی‌گردم.

جلد قرآن یا ضریح پیامبر


تنها امام جماعت شیعه که مسجدالحرام به خود دیده مرحوم سیدشرف‌الدین‌ صاحب کتاب شریف "المراجعات" است. وقتی ایشان به مکه معظمه سفر می‌کند، پادشاه حجاز مجلسی ترتیب می‌دهد و از علمای اهل تسنن برای مباحثه با ایشان دعوت می‌کند. وقتی سیّد وارد مجلس می‌شود قرآنی را به شاه هدیه می‌دهد. شاه هم قرآن را گرفته و می‌بوسد.
سید به او می‌گوید: تو مشرک هستی! شاه می‌پرسد چرا؟ سید پاسخ می‌دهد برای آن‌که شما جلد قرآن را که از چرم و پوست گاو ساخته شده است را بوسیدی، پس شما گاوپرستی! شاه می‌گوید: منظور از بوسیدن آن محتوای کلام آن است و نه قصد و غرض دیگر. سید در جواب می‌گوید: پس چرا ما را به خاطر بوسیدن ضریح پیغمبر(ص) مشرک می‌دانی؟!

جایگاه کتاب سال اوّل
شخصی کتاب‏خانه‌ای بزرگ داشت. بالای همه کتاب‌ها کتابی را در جعبه‌ای گذاشته بود. هرکسی که می‌آمد و این کتاب‏خانه را می‌دید می‌خواست بداند در داخل آن جعبه چه کتابی وجود دارد. هرکس به تصور خود تحلیلی از کتاب داخل جعبه داشت تا این‌که در آخر کسی از او پرسید:

این چه کتابی است که آن را این‌قدر محترم داشته‌ای؟ آن شخص پاسخ داد: این کتاب سال اوّل است. اگر این کتاب را نمی‌خواندم و یاد نمی‌گرفتم به طور حتم موفق به خواندن بقیه کتاب‌ها نمی‌شدم.



نظر خود را اضافه کنید.

0
شرایط و قوانین.
  • هیچ نظری یافت نشد

زیارت عاشورا

 پایگاه تخصصی امام حسین علیه السلام به طور اختصاصی به موضوعات مرتبط با امام سوم شیعیان، حضرت سید الشهدا علیه السلام می پردازد و معرفی جهانی آن حضرت و دفاع از مکتب ایشان را به عنوان هدف خود قرار داده است.

تماس با موسسه جهانی کربلا : 692979-91-021

شبکه های اجتماعی

 

 

Template Design:Dima Group

با عضویت در کانال تلگرام سایت جهانی کربلا از آخرین مطالب باخبر شوید .عضویت در کانال تلگرام